Translate

9 Nisan 2020 Perşembe

GOL KRALI (1980) Aziz Nesin

Yönetmen : Kartal Tibet, Senaryo :  Osman Fahir Seden, Memduh Ün, Kartal Tibet, Konuşmalar: Bülent Oran (Aziz Nesin'in aynı adlı eserinden), , Görüntü Yönetmeni. : Orhan Oğuz, Kamera Asistanı: Cem Molvan, YReji Asistanları: İsmet Arasan, Hasan Tulgar, Laboratuvar Şefi: Aslan Tektaş, Set Ekibi: Ercan Akyıldırım, Murat Öztürk, Asım Bar, Negatif Montaj: Ömer Sevinç, Işık: Ömer Ekmekçi, Recep Biçer, Gürcan Küçüker, Senkron-Montaj: Necdet Tok, Prodüksiyon Müdürü: Reha Yurdakul, Kaptan Üstün, Teknik Direktör: Zafer Par, Yapım: Uğur Film/ - Memduh Ün, (Kunt Stüdyo renkli film Laboratuvarında renklendirilmiştir.)

Oyuncular : Kemal Sunal, Suna Yıldızoğlu, Suzan Avcı, Reha Yurdakul, Gölge Başar, Mürüvvet Sim, Yavuz Şimşek, Hüseyin Kutman, Mete Sezer, Mete Taşkıner, Handan Adalı, Günnur Akay, Sevinç Sunar, Madelet Tibet, Ajlan Aktuğ,


 Konu: Genç adam futbol hastası bir klzla ilişki kurunca, onun gözüne girmek için futbolcu olmaya karar verir. Ve ünlü bir futbolcu olur. "Kendi halinde içine  kapanık Sait, futbolcular dünyasında hareketli bir yaşam süren Kerkenez Sevim ile nişanlanır. Nişanlısının hep ufak bahanelerle nişan atma kaprislerine her zaman göz yuman, nişanı her seferinde yenileyen Sait, başlangıçta hiç ilgi duymamasına rağmen sırf Sevim’in gözüne  girmek için futbolcu hem de gol kralı olur ve giderek Sevim’in kendisini istismar ettiğini anlar ve, son maçından sonra yine nişan atan Kerkenez Sevim’in restini bu kez görmez  ve kendisi de nişanI atar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder